Председателят на ПК Култура и духовно развитие към Общински съвет-Варна адв. Мария

...
Председателят на ПК Култура и духовно развитие към Общински съвет-Варна адв. Мария
Коментари Харесай

Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд Култура“

 Председателят на ПК " Култура и духовно развиване "  към Общински съвет-Варна адв. Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд " Култура ". Тя беше определена за ръководител на извършеното на 26 ноември пето за 2020г. съвещание на Съвета.

Във фокуса на срещата бяха Насоките за кандидатстване по направленията на фонда за 2021г. Предвижда се " Фестивали и състезания ", " Творчески планове " и " Публики " да останат със същите параметри, наложили се от действителностите през пандемичната 2020г. – със доста понижен % на лично финансиране от кандидатстващите лица.

Направление " Национално и интернационално съдействие ", което през актуалната година остана неактивно, ще бъде възобновено поради упованията идната година да предложи в  ъзможности за по-широк действителен продан и показване на културни продукции. Обмисля се и включването на нови тематики за разширение на направленията с сложен надкултурен резултат след осъществяването.

Насоките за кандидатстване по направленията на фонда следва да бъдат прегледани от ПК " Култура и духовно развиване ", след което ще бъдат импортирани за приемане от Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР